Sponsors Oficials

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat al mític Frontó Labrit de Pamplona la 83ª Edició de la Copa del Rei en Frontó de 36 metres, que han comptat amb la participació del Club Natació Barcelona en les modalitats de ferramenta.

El dissabte van tenir lloc les semifinals de paleta cuir i pala curta. A paleta la parella barcelonina Brugués II – Torreblanca va ser superada per la dupla Berrogui – Labiano, del CD Oberena, que va imposar-se per un doble 15-9.

Per la seva banda, a pala curta la dupla cenebista Skufca – Ayarra, es va desfer sense gaires problemes de la parella Sanz – Mariñenalena, també del CD Oberena.

El diumenge en la gran final de pala curta, es retrobaven doncs els mateixos protagonistes de la Final del Campionat d’Espanya que va tenir lloc fa dues setmanes, Puertas Bamar contra el Club Natació Barcelona. Els catalans van començar millor la final i, després dels dos primers punts dels val·lisoletans, van posar terra pel mig amb un parcial de sis a zero. Però això va ser un miratge, ja que Baeza i Imanol van començar a carburar i van anotar d’una tacada 10 punts seguits per posar-se 12 a 6. Tot i així, els catalans no es van rendir i van fer suar tinta als seus rivals que van acabar guanyant el primer joc per 15 a 12.

Aquesta intensitat en el joc i l’esforç en finalitzar el punt sembla que passaria factura la Natació Barcelona, ​​però res més lluny de la realitat, ja que Ayarra i Skufca van començar a incomodar Imanol, fent que colpegés moltes més pilotes des de dalt. Això, unit al fet que Baeza va baixar les seves prestacions en aquest segon joc, va portar el partit a un intercanvi de cops espectacular en què el major beneficiat va ser el públic congregat al Labrit que va poder gaudir d’un magnífic espectacle.

En els moments culminants del joc, Baeza i Imanol es van col·locar amb 11 a 8 a favor seu, avantatge que podria ser suficient per proclamar-se campions, però res més lluny de la realitat, perquè el seu caseller ja no va patir més canvis i Ayarra i Skufca, desfermats en el seu joc, van marxar directament al cartró número 15, que enviava el matx al desempat davant del deliri de la grada.

I aquest desempat no va defraudar ningú. Amb el primer gran avantatge (3/6) favorable al Natació Barcelona, ​​amb la reacció dels iscariencs (9/6) i amb els punts finals en què la incertesa del resultat va fer elevar la temperatura al termòmetre de l’emoció.

Amb nou a sis favorables als val·lisoletans, Ayarra i Skufca van tirar d’orgull per aconseguir acostar-se fins al 8 a 9 en què tot podia passar. Però tot i la reacció dels catalans, el darrer punt va ser pels val·lisoletans, posant el 8-10 al marcador i atorgant el títol de campions a Puertas Bamar.

«Fotografies cedides per la Federación Española de Pelota»