Sponsors Oficials

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Aquest passat diumenge el mític Frontó Labrit de Pamplona va acollir les Finals del Campionat d’Espanya de Clubs en Frontó de 36 metres de Divisió d’Honor, on el Club Natació Barcelona arribava com a primer en la classificació general per davant del seu rival en la Final, el Club Puertas Bamar. 

En el primer dels partits de les finals, el de paleta cuir els catalans Agustí Brugués i Jhoan Torreblanca, s’enfrontaven als val·lisoletans Ander Landeta i Álvaro Medina; en un partit en què el resultat podia decantar cap a un costat o cap a l’altre la victòria final.

Sobre el paper l’avantatge pels cenebistes, que ja s’havien emportat el xoc de la temporada regular, per la qual cosa un dels objectius de la dupla d’Íscar era aconseguir el nombre més gran de punts possibles, tenint en compte el favoritisme dels seus companys en la modalitat de pala curta.

L’enfrontament va començar amb avantatges del Club Natació Barcelona recolzat en un Torreblanca, que apareixia per tots els costats, deixant anar “estopa” a dretà i esquerre; una mica irregular amb la seva dreta, però terrible amb el seu descomunal revés a dues mans.

Així, la dupla cubano – catalana va anar prenent avantatges que se’n van anar fins a l’11 a 5, preveient un final ràpid per al primer joc. Però els de Puertas Bamar encara no havien dit la seva última paraula i van aconseguir retallar distàncies, però Torreblanca va tornar pels seus furs i, amb l’ajuda d’un encertat Brugués, va aconseguir el triomf a la primera mànega.

En el segon joc el panorama va canviar, Ander Landeta i Álvaro Medina van sortir amb noves ganes, carregant el joc sobre el davanter barceloní i aprofitant els errors de Torreblanca, fins arribar a col·locar-se 13 a 10, fent sobrevolar la sorpresa pel Labrit. Però aleshores els del CNB van treure l’orgull situant el marcador 13 a 14 a favor seu, a tan sols un punt d’endur-se el joc i la victòria. Però dos nous errors van condemnar els catalans que veien com els val·lisoletans portaven el partit al desempat.

I en el joc definitiu, més del mateix, succeint-se les anades i vingudes del marcador a favor d’una parella o una altra, arribant a situar-se els barcelonins amb el marcador 9 a 6 favorable, novament a tan sols un punt de fer-se amb el triomf.  Res més lluny de la realitat Landeta i Medina van seguir creient en les seves possibilitats i van aconseguir remontar el partit.

Amb l’emoció del xoc de paleta cuir encara flotant en l’ambient, van saltar a la pista els protagonistes del partit de pala curta: Rubén Ayarra i Emiliano Skufca, del costat del Natació Barcelona, i Carlos Baeza i Imanol Ibáñez per part de Puertas Bamar.

Els val·lisoletans es van emportar la victòria en el primer joc; que va ser força igualat fins al 7 a 7, moment en què una jugada dubtosa va caure del costat dels de Puertas Bamar, descentrant una mica els catalans que ja no van aconseguir fer un sol punt fins a la finalització del joc inicial.

En el segon joc també força igualtat, amb una dupla cenebista, que va tirar de casta per mantenir-se en el partit aconseguint empatar a 14 punts, a un de forçar el desempat. Però no va poder ser i els de Puertas Bamar es van adjudicar el triomf i el Títol de Campions d’Espanya, quedant pels catalans el Subcampionat.