Publicidad

advertisement

És un fet que l’esport femení avança meteòricament. El cas més exemplar és del de la cesta punta o Jai Alai (en basc) que essent un esport emblemàticament masculí, en pocs anys la línia femenina ha pres una gran volada.

Catalunya va ser la pionera ara fa més de 25 anys d’acceptar noies a l’escola de tecnificació promoguda pel Club Vasconia de Barcelona, la Federació Catalana de Pilota i recolzada per l’Ajuntament, sempre sensible cap els esports minoritaris però de gran tradició i valor esportiu.

La selecció catalana femenina ha estat convocada per l’associació basca “Xistera” orientada a promoure i posar en valor el Jai Alai arreu i que organitza campionats i trobades d’exhibició.

Avui, l’escola de tecnificació de cesta punta ubicada al Centre Municipal “Olímpics” a la Vall d’Hebron, compta amb una desena de noies, capitanejades per la catalana Mariona Cañís, campiona del Torneig Internacional de Mèxic celebrat l’any passat, que aplegà a les millors jugadores del món. Una selecció d’aquestes noies han estat cridades a jugar a Berriatua, fent un paper destacat.

Foto: Mariona Cañís, Carla Beltran, Naroa Gurruchaga, Raquel Peix, Gisela Uclés i Ainara Gurruchaga

 

28 Compartir
Compartir28
Twittear