Publicidad

advertisement

Durant els dies 8 i 9 de novembre, es va celebrar als Frontons de la Vall d’Hebron de Barcelona el  50è aniversari de la confrontació iniciada el 1969 entre jugadors de Catalunya i Iparralde.

En aquesta edició el Torneig va tenir un desenvolupament diferent a l’habitual ja que a més dels partits oficials també hi va haver una trobada amb els jugadors tant de França com de Catalunya que van ser els iniciadors d’aquesta Competició.

La competició oficial es va saldar amb el resultat de 3 a 1 a favor de Catalunya, representada per jugadors de la Federació Catalana de Pilota pertanyents al Club Vasconia en la modalitat de «Cesta Punta» i del Club Natació Barcelona en la modalitat de Paleta Cuir.

Pel que fa a la trobada dels jugadors «Llegendaris», per Catalunya van acudir personatges tan importants com els Germans Mirapeix i els Germans Pedragosa, Campions d’Espanya, del Món i Olímpics. Mentre que per part dels francesos van participar antics Campions de l’Món com Camy, Fourneau, Borra, Berniolles, Lilou Echevarria i Marmouyet.

Alguns d’ells, els Germans Pedragosa, José Mª Mirapeix, Lilou Echevarria i Jean Pierre Marmouyet es van calçar la cistella i van disputar un mini-torneig recordant la gran rivalitat que hi va haver entre ells en la seva època de jugadors representant a França i Espanya encara que en aquesta ocasió amb més rialles que quan estaven en actiu.

Finalment hi va haver un dinar de germanor en el que Agustí Brugués, President de la Federació Catalana de Pilota i Lilou Echevarria, President del Biarritz Athletic Club i de la Federació Francesa de Pilota, van lliurar els trofeus als guanyadors del torneig, així com uns records a tots els participants.

 

9 Compartir
Compartir9
Twittear