Publicidad

advertisement

Els propers dies 8 i 9 de Novembre se celebrarà als Frontons Olímpics de la Vall d’Hebron la 50ª Edició del Torneig Internacional Catalunya – Iparralde, una confrontació pelotazale històrica que s’ha mantigut amb gran esforç al llarg dels anys.

L’origen d’aquest torneig es remonta a l’any 1969, en unes converses entre Maurice Abeberry i Ferran Puigvert, aleshores president de la Federació Catalana de Pilota i del Club Vasconia, on arrel d’una gran amistat entre ambdós va sorgir la idea d’organitzar un torneig anualment i alternativament a Barcelona i a Biarritz, que s’ha anat disputant any rere any, ininterrompudament des d’aleshores, també gràcies a noms com Alejandro García, Jokin Echebarria, Fernand Pujol, Agustí Brugués, Lilou Echeverria, Jean Pierre Abeberry i Josep Maria Mirapeix, entre d’altres. 

El divendres dia 8 es disputarà la primera de es dues jornades pelotazales. En el frontó de 54 metres tindran lloc 3 partits de cesta punta a partir de les 17:00 hores. En el primer, de categoria infantil, en Daniel i l’Artur s’enfrontaran als francesos Antton i Mikel Rocca. En el segon, de categoria femenina, s’enfrontaran la Mariona Cañis i la Gisela Uclés contra les jugadores del BAC, Hirigoyen i Grall. I en l’últim partit, de categoria senior en Víctor i l’Unai Marsol, s’enfrontaran a la dupla francesa formada per Jean Aldin i Gorka Sorozabal. En el frontó de 36 metres es disputarà a partir de les 19h l’encontre entre els catalans Emiliano Skufca i Carles Sanz contra la parella del BAC formada per Clement Milhet i Remy Laborde.

I el dissabte dia 9, tindrà lloc a partir de les 10 hores, en el frontó de 36 metres, una quiniela de cesta punta entre jugadors seniors i veterans històrics dels Catalunya – Iparralde. Mentre que en el frontó de 54 metres es disputaran partits, també de cesta punta, entre els jugadors del BAC i del Club Vasconia.

Per posar punt i final a la celebració del 50è aniversari d’aquest emblemàtic torneig, es farà un dinar de germanor en el que es procedirà a fer l’entrega de Trofeus.

Programa de partits

 

 

12 Compartir
Compartir12
Twittear