Els dies 21 i 23 de Setembre es van celebrar a Noain les semifinals dels campionats d’Espanya de Cesta Punta senior afeccionat.

Des de feia temps que la representació catalana era liderada pel Victor Marsol, un veterà que sap competir i aguanta be la pressió d’aquests partits que comporten enfrontar-se amb el bo i millor del que hi ha a Euskadi. Però aquest any s’ha produït un fet molt important per la cesta punta catalana. Es tracta de l’aparició de dues promeses que ja son una realitat: Ismael Gomez i Unai Marsol, ambdós entrenats i preparats pel propi Victor, i que estan assolint un nivell que per la seva edat és sorprenent. Aquest fet a conduit a que el Club Vasconia i la Federació Catalana de Pilota, hagin pres la decisió de donar llum verda a aquest relleu generacional, conscients que l’inici d’aquesta nova etapa, comportava per part dels joves, l’aterratge a un nivell contra al que mai han competit encara. L’aposta donava peu a que els nostres jugadors joves aprofitessin l’experiència, per créixer i perdre el respecte a les parelles seleccionades d’altres clubs molt consolidats del nord.

Els clubs que han arribat a aquestes semifinals han estat els següents:  Zumaiako, Cabanillas, Gasteiz, Noain i el Club Vasconia de Barcelona. El perfil de les parelles de la competició donava com a favorits a Gasteiz i Zumaiako. El calendari no ajudava al nostre club, que era l’únic que havia de jugar dos partits en un mateix matí, fet que els nostres representants van acceptar esportivament.

El primer partit el vàrem jugar contra Gasteiz, amb el que vam plantar cara els primers punts del primer set, però finalment la superioritat dels vitorians va imposar-se en el primer i el segon set.

El darrer partit del matí el van jugar contra Noain. El Victor amb el seu fill Unai, van tenir en dues ocasions contra les cordes als navarresos, però finalment una major regularitat d’aquests darrers, els hi va donar el partit. A destacar la brillant actuació del davanter Unai, que va  portar el pes del partit, mostrant-se com a un excel·lent restador de saque, assegurant el rebot i dominant punts de d’alt a baix. Ens hem de felicitar perquè ja tenim el futur garantit amb dos joves (els més joves del torneig) que aviat competiran de tu a tu amb els millors. 

+1
Compartir11
Twittear
11 Compartir